top of page
Search

Mitä hääsuunnittelussa pitää muistaa

Hääasiakkaat ovat tänä vuonna kyselleet tarkemmin järjestelyistä, joten ajattelin jakaa muutaman vinkin ja samalla kertoa pari yllättävää momenttia aijemmilta keikoiltani.

Häitä suunnitellessa lista muistettavista asioista on loputon ja omaan muistikapasiteettiin tekisi mieli lisätä tuhat gigatavua lisää. Ammattimuusikko parantaa hääsuunnitteluiden sujuvuutta ja tuo häiden suunnittelijalle luottavaisen mielen. Pyrin kannustavaan, ymmärtäväiseen ja rauhoittavaan viestittelyyn hääparin kanssa antaen samalla vinkkejä hääkeikkailujen pohjalta. Jokainen hääpari on uniikki ja jokaisella on omat ihanat henkilökohtaiset toiveensa, jotka tulee ottaa huomioon esitystä rakentaessa.


Ennen vihkitilaisuutta otan selvää ainakin näistä asioista


1. mikä on merkkinä häämarssin alkamiselle (ovet aukeaa, kaasot saapuvat alttarille, heilautus suntiolta)

2. mahdollisen taustamusiikin soiton kesto ennen häämarssia

2. onko vihkikaava poikkeava esim. kaksikielinen (normaali vihkimisen kesto on n.20min)

3. onko kaasoja/bestmaneja

4. heidän puhelinnumero, ja oma numeroni heille varmuuden vuoksi

5. onko toivetta esiintyjän paikalle alttarilla

6. entä esiintyjän paikka ulkona

7. duon saapuminen kirkolle puoli tuntia ennen vihkimisen aloitusta, onko ok?


Duo Lehtinen & Lipasti suunnittelee selkeästi ja on luotettava häämusiikin duo
Duo Lehtinen & Lipasti suunnittelee kaiken selkeästi ja on luotettava häämusiikin duo

Jos menet naimisiin suositussa kirkossa ja päivämäärä on kaikista suosituin (esim 10.10.2010) niin silloin suurella todennäköisyydellä vihkitilaisuus suoritetaan reippaammin. Olin aikoinaan Turun Tuomiokirkossa soittamassa erittäin suosittuna vihkipäivänä. Saapuessani paikalle, suntio varoitti että edellinen hääpari on vielä alttarilla ja heillä on sinä päivänä yhteensä 8 hääparia vihittävänä. Se on jo aikamoinen määrä yhdelle päivälle! Tuolloin en vielä osannut kysyä kaikkia tarpeellisia kysymyksiäni, joten soittopaikan etsiminen jäi viimetippaan. Juuri kun hääpari oli ehtinyt ovesta ulos, tulikin jo seuraavan vuoro. Keikka sujui onneksi hyvin ja ajattelin, että tästä lähtien osaan varmaan varautua myös ruuhkaisiin kirkkoihin.


Turun Tuomiokirkko on yksi vanhimmista ja suosituimmista vihkipaikoista
Turun Tuomiokirkko on yksi vanhimmista ja suosituimmista vihkipaikoista

Muutama vuosi sitten tein hääkeikan erään ohjelmatoimiston kautta, joka antoi asiakkaan tiedot ja toiveet. Tein heille nauhan ja he pitivät siitä, mutta en koskaan asioinut itse hääparin kanssa vaan aina ohjelmatoimiston kautta. Matkustin hääpaikalle ja kaaso kertoi, että voin aloittaa häämarssin soittamisen hänen merkistään. Sain selkeän merkin, mutta soitin aika kaukana alttarista enkä huomannut missään hääparia. Alttari oli rakennettu romanttisen askeettisesti räsymatosta meren rannalle eikä paikalla ollut vihkijää. Kerrattuani kappaleen kolmesti tajusin, että kyseessä olikin sateenkaarihäät ja hääpari juontaisi koko vihkimisen itse. Ainakin he saivat kaunista viulunsoittoa koko rahan edestä :)
Vihkimisen alkaminen voi myöhästyä täysin inhimillisistä syistä. Suntiot ja papit ovat kertoneet monenlaisia tarinoita ja muutamaa olen ollut itsekin todistamassa. Kerran soitimme kappelissa, jossa häämarssi alkoi kaasojen astellessa alttarille. Jatkoimme soittoa vielä varioiden kappaletta neljän kertauksen verran, kunnes morsian saapui onnellisena paikalle. Kaatosade oli ilmeisesti vaikuttanut meikkiin ja morsian tarvitsi hieman lisäaikaa ehostamisessa.


Eräissä häissä toiveena oli aloittaa häämarssin soitto kaasojen saapuessa alttarille. Kaasoilla kesti saapua paikalle tavallista pidempään, joten soitimme taustamusiikkia sovittua aikaa pidemmälle. 10 minuutin päästä kaasot vihdoin tulivat alttarille ja aloitimme häämarssin, jolloin morsiankin astui jännittyneenä sädehtien kirkon ovista sisälle. Huntu oli kuulemma jäänyt oven väliin ja niin juhlaan saatiin hieman lisäjännitystä. Hyvää kannatti odottaa ja taustamusiikkia jatkaa hetki pidempään. Hääpari oli mitä kaunein ja huntu pysyi hyvin paikoillaan koko vihkimisen ajan!538 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page