top of page
Search

Pieni joulukalenteri rakkaalle <3

Updated: Dec 2, 2019

Viulunsoiton lisäksi pidän myös käsitöistä ja kaikenlaisesta näpertelystä. Joulukuun alkuun kuuluu musiikkitöiden lisäksi tehdä jonkinlainen jouluaskartelu ja tänä vuonna suunnittelin joulukalenterin, jolla voi ilahduttaa lähimmäistä.

JOULUKALENTERIN TARVIKKEET


-kartonki-kortteja

-puiset numerot (Tokmanni)

-ohutta askarteluhuopaa joka taipuu tarpeeksi (Suomalainen kirjakauppa)

-pahvilaatikon pala alustaksi

-liimaa

-sakset

-narua

-neula

-nitoja

-tarroja

-yllätykset (ks. esimerkeistä alla)


Aluksi leikkasin kartonkikortin kahtia pitkittäin

Sitten nidoin päät yhteen

Leikkasin huovasta sopivan kokoisia palloja ja liimasin ne lieriön päähän. Homma on haastavampaa, mitä paksumpaa huopaa käytät. (Vinkkinä: pidin käden ympärillä hennosti lieriötä, jotta liima tarttuisi)

Sitten asettelin numerot lieriöihin ja pistelin valmiiksi reiät molemmille sivuille niin, että sauma jäi taakse. Lanka pujotetaan sivuilta läpi, joten suurensin hieman saksen kärjellä reikiä, jotta lanka menisi läpi.


Fiksuruoka-laatikon seinä sopi hyvin alustaksi, asettelin ensin 24 "luukkua" sen päälle ja suunnittelin, mitkä yllätykset laitan mihinkin luukkuun. Osa yllätyksistä oli lahjakortteja ja osaan ujutin pelejä ja rakkaita viestejä. Vain mielikuvitus on rajana :)


Sitten vain lankoja pujottelemaan. Suurimmat luukut kannattaa sijoittaa keskelle, sillä niitä numeroita on aluksi hankala erottaa avatessa ensimmäisiä luukkuja.

Luukut avataan saksilla, sillä lanka pitää sitoa tekovaiheessa suht kireälle, jotta suurimmatkin yllätykset pysyvät omaan avausvuoroonsa asti piilossa.

Kalenterin sisälle voi piilottaa esimerkiksi: verhoklipsejä, purkkaa, teippiä, askartelutarvikkeita, kuusenkoristeita, bodyshopin kylpypallo, noppa (seuraavaan luukkuun peliohjeet itsekeksimälle pelille), postimerkkejä, jääkaappimagneetti kynälle (Granit) tai vaikka kynsisakset!


Laudan voi koristella haluamallaan tavalla. Käytin kultaisia ja hopeisia tähtitarroja.

Hyvää ensimmäistä adventtia ja ihanaa joulun odotuksen aikaa kaikille, toivottaa Duo Lehtinen & Lipasti! :)


63 views0 comments

Comments


bottom of page